Final Copa d’Espanya (1935)

Tal dia com avui, de fa 75 anys, el Centre d’Esports Sabadell disputà la final de la Copa d’Espanya enfront al Sevilla.

El resultat possiblement ja el sabreu: 3-0 a favor dels andalusos. Va ser una temporada plenament sevillana, ja que el Betis en fou el campió de lliga.

L’alineació del C.E. Sabadell per aquest partit fou: Massip, Morral, Blanch, Argemí, Font, Gràcia, Sangüesa, Calvet, Gual, Barceló i Parera.

El Sabadell, tot i jugar a Segona Divisió, no arribava a la final amb l’etiqueta de Ventafocs precisament, i plantà cara al qui acabaria per proclamar-se vencedor. Més de la que acabà mostrant el marcador. És més, no eren pocs els que el donaven per favorit.

El gran handicap dels arlequinat fou la lesió de Gual només començar el partit. El golejador sabadellenc es trobava lesionat però va intentar forçar. Durant l’escalfament previ al partit no va tenir cap mena de problema, però només iniciar el ‘match’, a la primera arrancada, va recaure.

Per aquell temps encara no existien els canvis (només existien a Anglaterra, que es van imposar cap al 1933), fet que va suposar una greu minoració pel conjunt saballut que veia com hauria de jugar la totalitat del partit amb un home menys, ja que en Gual no era ‘útil’.

Però si voleu saber més dades sobre aquesta final, visiteu la web de la penya @rlekinats.com.

El cromo correspon a la lliga 1943/44 (la primera temporada de la història del C.E. Sabadell a Primera Divisió), però el protagonista és en Vicenç Gràcia, únic jugador que disputà la final de Copa del 35 i debutà amb el nostre club a la màxima categoria.

Article escrit per : Manelinho | El 30 juny 2010 | Arxivat a : Dècada 1930-39,Títols |