Final Copa d’Espanya (1935)

Tal dia com avui, de fa 75 anys, el Centre d’Esports Sabadell disputà la final de la Copa d’Espanya enfront al Sevilla.

El resultat possiblement ja el sabreu: 3-0 a favor dels andalusos. Va ser una temporada plenament sevillana, ja que el Betis en fou el campió de lliga.

L’alineació del C.E. Sabadell per aquest partit fou: Massip, Morral, Blanch, Argemí, Font, Gràcia, Sangüesa, Calvet, Gual, Barceló i Parera.

El Sabadell, tot i jugar a Segona Divisió, no arribava a la final amb l’etiqueta de Ventafocs precisament, i plantà cara al qui acabaria per proclamar-se vencedor. Més de la que acabà mostrant el marcador. És més, no eren pocs els que el donaven per favorit.

El gran handicap dels arlequinat fou la lesió de Gual només començar el partit. El golejador sabadellenc es trobava lesionat però va intentar forçar. Durant l’escalfament previ al partit no va tenir cap mena de problema, però només iniciar el ‘match’, a la primera arrancada, va recaure.

Per aquell temps encara no existien els canvis (només existien a Anglaterra, que es van imposar cap al 1933), fet que va suposar una greu minoració pel conjunt saballut que veia com hauria de jugar la totalitat del partit amb un home menys, ja que en Gual no era ‘útil’.

Però si voleu saber més dades sobre aquesta final, visiteu la web de la penya @rlekinats.com.

El cromo correspon a la lliga 1943/44 (la primera temporada de la història del C.E. Sabadell a Primera Divisió), però el protagonista és en Vicenç Gràcia, únic jugador que disputà la final de Copa del 35 i debutà amb el nostre club a la màxima categoria.

Article escrit per : Manelinho | El 30 juny 2010 | Arxivat a : Dècada 1930-39,Títols |

Copa Federació II (val més tard…)

Com diu la dita: val més tard que mai. I això és el que faig avui.

Incloc un tercer cromo d’un dels protagonistes de la Copa Federació. Possiblement Mikel Loinaz passarà a ser dels més recordats en aquell partit de tornada de la final de la Copa Federació del 2000, ja que va ser ell qui va marcar el gol del Centre d’Esports Sabadell. Era el 2-1, ja en la pròrroga, que desfeia la possibilitat de les fatídiques tandes de penals i obligava als alacantins a marcar dos gols més si no volien caure derrotats. Afortunadament pels nostres interessos ‘només’ van aconseguir-ne marcar un, pel que la copa (i el premi pel vencedor: 15 milions de pessetes) va venir a Sabadell.

El cromo correspon a la lliga 1989/90, i fou editat per Este. Tot i que la seva millor temporada fou l’anterior (88/89), en la que va jugar un total de 19 partits, anotant 8 gols. Afegiré, ja que parlem de Copes, que Loinaz es pot ventar d’haver guanyat una Copa del rei, també amb la Real Societat, en la temporada 86/87 (l’última, fins al moment, del club de Sant Sebastià).

Article escrit per : Manelinho | El 8 juny 2010 | Arxivat a : 2000,Títols |

Copa Federació (10 anys després)

Avui es compleixen 10 anys de l’últim títol oficial a nivell estatal que ha aixecat el C.E. Sabadell.

El 7 de juny del 2000 guanyàvem la final a l’Elx. Tot i perdre aquell partit a l’estadi Martínez Valero per 3-1, el valor dels gols a camp contrari ens feien campions, ja que a la Nova Creu Alta el resultat va ser 2-0.

Malauradament no he trobat cap empresa editorial que es ‘digni‘ a editar cromos que no siguin de Primera (amb molta sort, només alguns anys, Segona A). Però tot i així, sí que es pot dir que dels jugadors que varen saltar al terreny de joc aquell dia, n’hi ha dos que han passat per Primera Divisió: Emilio Gutiérrez, ja hi havia jugat durant 5 temporades, mentre que Gaizka Saizar hi arribaria aquesta temporada que acaba de concloure.

Si voleu llegir un bon reportatge, ho podeu fer a la web de la penya @rlekinats.com.

El cromo d’Emilio pertany a la temporada 1994/95, de l’Editorial Panini, mentre que el de Saizar correspon a la 2009/10, d’Edicions Este.

Article escrit per : Manelinho | El 7 juny 2010 | Arxivat a : 2000,Títols |