De tal riu, tal aigua (Isidro i Quique Sánchez)

Hi ha una dita que en català és ‘de tal riu, tal aigua’, que ve a ser el mateix que ‘de tac buc, tal eixam’. En castellà en dirien ‘de tal palo, tal astilla’.

I aquí enceto una nova categoria. En el món del futbol és habitual que el fill d’un gran jugador es dediqui a la mateixa professió, tot i que no ho és tant que el fill iguali o superi al pare… sempre que el primogènit hagi jugat a l’elit.

Al C.E. Sabadell hem tingut alguns grans jugadors primogènits d’altres jugadors. Alguns d’aquests també han arribat a jugar a l’elit.

El primer cas que us proposo és el del gran Isidro Sánchez García-Figueras, pare de Quique Sánchez Flores. Va jugar durant tretze anys a Primera Divisió, guanyant quatre lligues, de forma consecutiva (amb el Reial Madrid) i també una Copa.

El defensa nascut a Jerez de la Frontera va arribar a Sabadell, provinent precisament del Reial Madrid, la temporada 1965/66 i es va quedar aquí fins que es va retirar a la temporada 1970/71, amb 34 anys.

Es va casar amb la germana de la ‘bailaora’ Lola Flores, Carmen, fet que li comportà cert seguiment per part de la premsa rosa, tot i que també feu que l’anomenada ‘diva’ flamenca visités l’estadi de la Nova Creu Alta.

Fruït d’aquest matrimoni va néixer en Quique, que també va signar un molt bon currículum com a futbolista, tot i que no tant com el seu pare: va jugar dotze temporades a Primera, una menys que el seu pare, ‘només’ va guanyar una lliga… i no va jugar al C.E. Sabadell. Però a diferència del seu pare, que no hi va estar interessat de manera professional, s’està fent un bon nom com a entrenador (sota el meu punt de vista).

P.D.: També tinc cromos d’en Quique, tant de jugador com d’entrenador, però no els publico perquè, com ja he dit, mai va jugar al Sabadell i, de moment, tampoc ho ha fet d’entrenador.

El cromo que adjunto correspon a la temporada 1967/68, publicat per l’editorial Fher.

Article escrit per : Manelinho | El 11 juny 2010 | Arxivat a : Dècada 1960-69,Dècada 1970-79,Pares i fills |