També va ser ‘dels nostres’

Durant la dècada dels anys 20, o sigui ara fa 90 anys (que es diu ràpid) hi havia una gran rivalitat entre el Centre d’Esports Sabadell i l’Atlètic Sabadell.

Amb el pas dels anys l’Atlètic Sabadell va anar perdent pistonada fins al punt de desaparèixer i obviament també es perdé la rivalitat. Fins i tot pel que fa als qui han (o hem) sobreviscut al pas del temps, a l’actualitat, fins i tot en fa homenatge al vestir -la tercera equipació- amb els colors del vell contrincant.

A tot això, us presento un cromo de la temporada 1923/24. El protagonista n’és Baudili Falguera, que militava a l’Atlètic Sabadell.

La curiositat entra en escena en aquest punt. Segons les dades de les que disposa el Centre d’Esports Sabadell, en Baudili Falguera i Vila, fitxà pels @rlekinats precisament la temporada 1923/24, pel que possiblement ja podríem parlar d’un d’aquells ‘cromos impossibles’ que us parlava en l’anterior entrada… és doncs dels primers de la història.

Aquests cromos es regalaven amb les preses de xocolata de la casa Eduardo Pi.

Article escrit per : Manelinho | El 27 setembre 2011 | Arxivat a : Curiositats,Dècada 1920-29 |

Qui em sap dir… ?

Encetem any i us demano una col·laboració, a veure qui m’ho sap dir:

Tinc aquest cromo que el màxim que he pogut acotar és que correspon a la dècada dels anys 1920. Més concretament entre el 1920 i el 1926.

Ho sé perquè al revers parla de tres jugadors, un del C.E. Sabadell: Cebado, i dos del F.C. Barcelona: Piera i Viñals. Pel que fa als del conjunt barceloní, sé que el primer va debutar el 1920 i hi va jugar fins el 1933, mentre que el segon va començar al 1914 i va plegar el 1926.

Per Cebado no he trobat a cap jugador en el C.E. Sabadell, però sí que hi havia un Cabedo i aquest sí que va jugar entre el 1920 i el 1926 al nostre club.

Així doncs, la incògnita està servida. A veure qui m’ho sap dir: de quina temporada és aquest cromo?

Article escrit per : Manelinho | El 2 gener 2011 | Arxivat a : Dècada 1920-29 |